Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Επίσκεψη της PRsolutions e.g. στα Καλάβρυτα (19-20 Οκτωβρίου 2013) και οινοτουριστική περιήγηση στο οινοποιείο «Οινοφόρος» του Άγγελου Ρούβαλη με ένα...μεθυσμένο Seat Ibiza 1.2 D !

Συνεχίζοντας τις ταξιδιωτικές περιηγήσεις και οινοτουριστικές εξορμήσεις που εγκαινιάσαμε το 2012, επιλέξαμε αυτή τη φορά να επισκεφθούμε τα ιστορικά Καλάβρυτα, αφενός γιατί είναι πάντα ένας αγαπημένος κοντινός στην Αθήνα προορισμός, αφετέρου γιατί θέλαμε να νιώσουμε λίγο το χειμώνα να έρχεται (δεν το καταφέραμε μάλλον...). Συνδυάσαμε λοιπόν την επίσκεψη αυτή με μια ακόμα οινοτουριστική βόλτα στα πλαίσια του project μας «Οινοτουρισμός και Επικοινωνία». Από καιρό θέλαμε να γνωρίσουμε το χώρο της «Οινοφόρου», εκεί που ο γνωστός οινοποιός Άγγελος Ρούβαλης και οι συνεργάτες του κάνουν πράξη το όραμά τους για «αυθεντικούς οίνους ποιότητας». Με όλες αυτές τις σκέψεις και τις προθέσεις ανεβήκαμε το απόγευμα του Σαββάτου στη γραφική πόλη των Καλαβρύτων με το νέο Seat Ibiza 1.2 D, που -όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή- αρέσκεται στις μεγάλες άνετες βόλτες και είναι πάντα...μεθυσμένο χωρίς να πίνει! Μαζί μας επίσης ήταν η Βελμάρ ΑΕΒΕ, το ξενοδοχείο Filoxenia Hotel & Spa και το Intelecto.grΤα Καλάβρυτα

Η όμορφη και γραφική κωμόπολη των Καλαβρύτων είναι χτισμένη σε υψόμετρο 750 μέτρων στους πρόποδες του Χελμού, ενώ απέχει 77χλμ. από την Πάτρα και 190χλμ. από την Αθήνα. Η περιοχή αποτελεί τουριστικό προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες. Εδώ το ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον και η ποικιλία της βλάστησης συνδυάζονται αρμονικά με τους παραδοσιακούς οικισμούς και την ιστορία των Καλαβρύτων. Μια μακρά διαδρομή από την αρχαιότητα, τη Ρωμαιοκρατία, τους Φράγκους, τους Βυζαντινούς, αλλά και την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς και τα τραγικά γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου οδηγεί τα Καλάβρυτα στη σημερινή εποχή. Σήμερα αποτελούν τουριστικό θέρετρο όλες τις εποχές του χρόνου, λόγω της προνομιακής τους θέσης και του σπάνιου φυσικού κάλλους. Στην ευρύτερη περιοχή μπορεί κανείς να επισκεφθεί μοναδικά αξιοθέατα, ιστορικά, αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, πατροπαράδοτους οικισμούς και χωριά, και να απολαύσει την απαράμιλλης ομορφιάς φύση. Επίσης, αν και η περιοχή είναι ορεινή, η πρόσβαση στην θάλασσα είναι εύκολη, αφού απέχει μόλις μισή ώρα από τις υπέροχες παραλίες του Κορινθιακού. Η περιοχή -τέλος- είναι η  βάση για το Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων που λειτουργεί από το 1988 και αποτελεί έναν παράδεισο χειμερινών σπορ.


 Είναι χρήσιμο εδώ να διαβάσουμε ένα σχετικό άρθρο με θέμα «Τουριστικό Μάρκετινγκ : Ανάδειξη ορεινών/χειμερινών προορισμών».

Το νέο Seat Ibiza 1.2 D | Η Βελμάρ ΑΕΒΕ


Ευχαριστούμε θερμά τη Βελμάρ ΑΕΒΕ του Ομίλου Θ. Βασιλάκη για τη χορηγική της υποστήριξη. 


Ιδιαίτερα ευχαριστήρια απευθύνουμε στον κ. Σπύρο Μπελώνια, Υπεύθυνο του καταστήματος Αμαρουσίου και στην κ. Ιωάννα Μπούκα, Υπεύθυνη Διαφήμισης & Προώθησης, των οποίων η συμβολή υπήρξε καθοριστική για την υλοποίηση του event. :)


Το SEAT IBIZA 1.2 D που χρησιμοποιήσαμε είναι μια πολύ βελτιωμένη έκδοση έναντι των προκατόχων του, άνετο και με πολύ χαμηλή κατανάλωση.


Το ξενοδοχείο "FILOXENIA Hotel & Spa"


Ευχαριστούμε τον κ. Κωνσταντίνο Δαφαλιά, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου "FILOXENIA Hotel & Spa", για την υπέροχη φιλοξενία.


Το οινοποιείο "Οινοφόρος" του Άγγελου Ρούβαλη


Ευχαριστούμε την "ΟΙΝΟΦΟΡΟ", τον οινοποιό κ. Άγγελο Ρούβαλη και τον οινολόγο κ. Τάσο Δροσιάδη για την υπέροχη ξενάγηση.


Ας θυμηθούμε εδώ και το σχετικό με τον οινοτουρισμό άρθρο μας: "Οινοτουρισμός: Δυναμικό τουριστικό προιόν και προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης".

Ευχαριστούμε επίσης:


Το intelecto.gr και τη δημοσιογράφο κ. Ρούλα Σκουρογιάννη για τη συνεργασία.


Το εστιατόριο "Η Στάνη" με τις αυθεντικές τοπικές γεύσεις και τον υπεύθυνο καταστήματος κ. Φίλιππα.


Ευχαριστώ προσωπικά τη Στέλλα για την άψογη οργάνωση του event ... :)

*****Σας ευχαριστούμε όλους !!!