Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Επίσκεψη της PRsolutions e.g. στο Γαλαξίδι (7-8 Δεκεμβρίου 2013) !

Συνεχίζοντας τις ταξιδιωτικές περιηγήσεις και οινοτουριστικές εξορμήσεις που εγκαινιάσαμε το 2012, επιλέξαμε αυτή τη φορά να επισκεφθούμε το Γαλαξίδι μετά από πρόσκληση του γνωστού επιχειρηματία της περιοχής κ. Τάσου Βούλγαρη, ιδιοκτήτη τριών επιχειρήσεων, του ξενοδοχείου “Αργώ”, της ψαροταβέρνας-εστιατορίου “Ο Τάσος” και του café-bar “Αμαρυλλίδες”. Συνδυάσαμε την επίσκεψη αυτή με μια ακόμα οινοτουριστική “γνωριμία” στα πλαίσια του project μας «Οινοτουρισμός και Επικοινωνία»: Στην κάβα “Νικοτάκης” του κ. Νίκου Λατσούδη συναντήσαμε τον οινοποιό κ. Θανάση Αργυρίου από το Πολύδροσο Παρνασσού και μιλήσαμε για τα κρασιά του και την ιδιαίτερα ποιοτική δουλειά που γίνεται στο Οινοποιείο “Αργυρίου”. Μαζί μας επίσης ήταν η Βελμάρ ΑΕΒΕ και το Intelecto.gr.


Το Γαλαξίδι

Το Γαλαξείδι (ή Γαλαξίδι), το "ευμορφοκαστρογυρισμένο" κατά το Χρονικό του Γαλαξειδίου του 1703, είναι ιστορική παραθαλάσσια κωμόπολη με 1.718 κατοίκους της περιοχής Παρνασσίδας του νομού Φωκίδας. Μέχρι το 2010 αποτελούσε έδρα ομώνυμου δήμου, ενώ από τον Ιανουάριο του 2011 συγχωνεύτηκε στο νέο δήμο Δελφών. Βρίσκεται στην Βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου στη δυτική πλευρά του κόλπου της Ιτέας και έχει χαρακτηρισθεί παραδοσιακός οικισμός από το 1978. Είναι από τις ελάχιστες πόλεις της Ελλάδος που έχει κρατήσει αναλλοίωτο το παραδοσιακό της χρώμα. Μάρτυρες της παλαιάς ακμής του είναι σήμερα τα αρχοντικά, το τέμπλο του μητροπολιτικού ναού και το ναυτικό μουσείο που δίνουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και περιέχουν στοιχεία για την ιστορία και την λαμπρή εμπορική δραστηριότητα των κατοίκων της για περισσότερο από δυο αιώνες. Το 1790 ήταν ένα από τα πολυσύχναστα ελληνικά λιμάνια, πύλη της κεντρικής Στερεάς για τις εμπορικές συναλλαγές με την Πελοπόννησο και σταθμός αποθήκευσης και διακίνησης προϊόντων. Στην περίοδο της ιστιοφόρου ναυτιλίας ήταν πασίγνωστο για τον μεγάλο στόλο, τον πλούτο και τη ναυτική ικανότητα των κατοίκων του. Τα περίφημα γαλαξιδιώτικα ιστιοφόρα, με ιδιαίτερα ναυπηγικά χαρακτηριστικά, εκτελούσαν μεταφορές και εμπόριο σε όλα τα λιμάνια της Μεσογείου και οι Γαλαξιδιώτες εφοπλιστές διατηρούσαν ναυτικές επιχειρήσεις με ανεπτυγμένη οικονομική αντίληψη, όπως σύστημα ναυτικής αυτασφάλισης μεταξύ τους, ναυπηγεία κ.α. (Βικιπαίδεια)
Σήμερα, το Γαλαξίδι είναι μια τουριστική κωμόπολη με αξιόλογες τουριστικές υποδομές, αρκετά κοντά στην Αθήνα, αλλά και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, όπως την Αράχωβα και το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, γεγονός που επιτρέπει στον επισκέπτη να συνδυάζει μια ποιοτική διαμονή δίπλα στη θάλασσα με μια βόλτα στις πίστες το χειμώνα ... Βέβαια, το Γαλαξίδι είναι προορισμός 4 εποχών και διαθέτει σε κάθε περίπτωση μοναδικά θέλγητρα για τον επισκέπτη.


Το ξενοδοχείο "Αργώ"


Ευχαριστούμε τον κ. Τάσο Βούλγαρη, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου "Αργώ", τη Σταυρούλα Βούλγαρη και την κ. Κατερίνα για την υπέροχη φιλοξενία.


Η ψαροταβέρνα "Ο Τάσος"


Η πείρα των 50 χρόνων στο φρέσκο και γευστικότατο ψάρι τον έχουν κατατάξει ανάμεσα στους πρώτους γευστικούς προορισμούς στο Γαλαξίδι και στην ευρύτερη περιοχή. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε με θέα τη θάλασσα ή και δίπλα στο τζάκι, φρέσκο ψάρι, κρέας, μαγειρευτά φαγητά και μεγάλη ποικιλία από λαχταριστούς μεζέδες.


Το cafe-bar "Αμαρυλλίδες"


Δίπλα στην ταβέρνα λειτουργεί όλη την ημέρα το cafe - bar "Αμαρρυλίδες" που δημιούργησε με πολύ μεράκι και φαντασία ο Τάσος Βούλγαρης. Το βράδυ, στον ίδιο χώρο, ο Παναγιώτης Βούλγαρης μας περιμένει με κεφάτη μουσική, υπέροχα κοκτέιλ και θέα τη θάλασσα.


Η κάβα - γλυκοπωλείο "Νικοτάκης"


Μετά από πολλά και μακρινά ταξίδια, ο κ. Νίκος Λατσούδης επέστρεψε στην πατρίδα του, το Γαλαξίδι, και με πολύ μεράκι δημιούργησε την πολυσυζητημένη κάβα "Νικοτάκης", δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και τα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα.


Το Οινοποιείο "Αργυρίου"


Η οικογένεια Αργυρίου στοχεύει στη σταθερή παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, πράγμα στο οποίο συμβάλλουν οι κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Παρνασσού. Με την κατασκευή καταλύματος, που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να έρθει σε επαφή με το κρασί μέσα από διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο χώρο, οι «Αμπελώνες Παρνασσού» αποδεικνύουν δυναμικά το πόσο προωθούν την οινική παράδοση της ευρύτερης περιοχής του Παρνασσού και τον οινοτουρισμό γενικότερα.Ευχαριστούμε:


Ευχαριστούμε θερμά τη Βελμάρ ΑΕΒΕ του Ομίλου Θ. Βασιλάκη για τη χορηγική της υποστήριξη. Ιδιαίτερα ευχαριστήρια απευθύνουμε στον κ. Σπύρο Μπελώνια, Υπεύθυνο του καταστήματος Αμαρουσίου και στην κ. Ιωάννα Μπούκα, Υπεύθυνη Διαφήμισης & Προώθησης, των οποίων η συμβολή υπήρξε καθοριστική για την υλοποίηση του event. :)


Ευχαριστούμε το intelecto.gr και τη δημοσιογράφο κ. Ρούλα Σκουρογιάννη για τη συνεργασία.


Ευχαριστώ προσωπικά τη Στέλλα για την άψογη οργάνωση του event ... :)


Σας ευχαριστούμε όλους !!!*****