Βιογραφικό ...● Ο Φώτης Παντόπουλος ασχολείται επαγγελµατικά µε το χώρο της Στρατηγικής Επικοινωνίας από το 1994. Οι µεταπτυχιακές σπουδές και η επαγγελµατική του εµπειρία στην Επικοινωνία και τη Συµβουλευτική του επέτρεψαν να κινηθεί στα πεδία Strategic and Crisis Communication, Οργανωσιακής Συµπεριφοράς, PR και HR. 
● Ασχολείται µε την Επικοινωνία του τουριστικού προϊόντος, ιδιαίτερα σε θέµατα εξυπηρέτησης και ικανοποίησης των πελατών, ταυτότητας και τοπικότητας και αρθρογραφεί συστηµατικά στα media του ευρύτερου επιχειρηµατικού χώρου µε βάση το επαγγελµατικό και ερευνητικό αντικείµενό του. Έχει εκπονήσει µελέτες αναφορικά µε την Επικοινωνία και την Πολιτική των φορέων της πολιτείας και των επιχειρήσεων της αγοράς, έχει αναπτύξει την πρωτοβουλία Synigoros4u/Non Profit Helpdesk και είναι ειδικευµένος στο σχεδιασµό της ασφάλειας προσώπων και χώρων µε εκπαίδευση στην Ελλάδα και την Ιταλία.
● Αναπτύσσει ερευνητικό και διδακτικό έργο στα πεδία της Στρατηγικής, της δημόσιας εικόνας, της ποιότητας υπηρεσιών, των social media, της εκπαίδευσης από απόσταση, της σχέσης των νέων με το Διαδίκτυο, του εναλλακτικού τουρισμού, κλπ.
● Από το 2014 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.